Cererea în căsătorie este un moment crucial pentru orice cuplu. Pentru a te asigura că vei primi un „DA” răspicat, va trebui ca inelul să fie perfect. Cum poți alege inelul de logodnă perfect? Este simplu dacă ții cont de aceste sfaturi pe care le vom detalia în rândurile de mai jos.

Ce este inelul de logodnă?

În cultura occidentală din care facem parte, inelul de logodnă este o bijuterie care devine un simbol al promisiunii pe care doi oameni și-o fac unul altuia. Inelul a evoluat mult din cele mai vechi timpuri până azi. La acea vreme, oamenii săraci își confecționau inele de logodnă din iarbă sau cânepă, dar promisiunea era la fel de valoroasă.

Cum alegi inelul?

Va trebui să ții cont în primul rând de montura inelului. Indiferent dacă este o piatră prețioasă sau un diamant, aceasta trebuie să fie pusă în evidență de o montură potrivită. Montura se referă la locul unde stă piatra pe inel. Cele mai populare monturi conțin 4 sau 5 gheruțe care țin în siguranță piatra.

Apoi metalul este la fel de important. Poți alege între aur și platină. Aurul poate fi de mai multe culori: alb, galben, verde, roz, dar cea mai comună variantă este aurul galben. Cel mai bun aur este cel cu o calitate de 24 carate, adică 100% pur, iar cel mai slab are 14 carate, deci doar 58,3% puritate.

Tipul pietrei contează și el. Dacă alegi un diamant va trebui să fii atent la calitatea sa, adică la 4 elemente: tăietură, culoare, carate și claritate. Tăietura se referă la unghiurile și chiar proporțiile pietrei. Cel mai bun diamant reflectă lumina de pe o față a diamantului pe alta. În ceea ce privește culoarea diamantele sunt gradate de la D – incolor la Z – galben deschis. Claritatea face cu adevărat diferența, dar și crește prețul. Caratele se referă doar la greutatea diamantului și odată cu numărul crește și prețul.

Tot legat de piatră este și alegerea formei. Cea mai comună și totuși nemuritoate formă a diamantului este cea rotundă. Indiferent de modă, aceasta este preferata unei bune părți dintre femei datorită eleganței și clasicității sale.