În ceea ce privește adevărata eleganță, nu este suficient să avem bijuterii de bun gust, din materiale de calitate și cu modele deosebite, ci contează foarte mult și cum le purtăm.

Prezența bijuteriilor trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte: în primul rând este foarte important momentul zilei, ocazia sau contextul în care le purtăm. În al doilea rând, trebuie ținut cont de restul vestimentației și accesoriilor care alcătuiesc ținuta respectivă, pentru ca fiecare să fie puse în valoare de celelalte. Machiajul este și el important, dar aici considerăm că există mai multă libertate de manevră, însă cu evitarea stridenței atât în cazul fardurilor cât și al bijuteriilor. Și nu în ultimul rând, un factor de care ar fi bine să ținem cont este personalitatea proprie. Felul cum accesorizăm vestimentația cu bijuteriile sau bijuteriile între ele ne poate defini stilul propriu și ne dă ocazia de a ne exprima creativitatea, imaginația, dorințele și identitatea. Este adevărat că nu există rețete unice de eleganță, dar există totuși câteva principii de bun gust care pot fi aplicate de oricine.

Cum asortăm colierele și brățările pentru un plus de rafinament în ținuta de seară?

Cea mai simplă metodă de asortare a unui colier cu o brățară este achiziționarea unui set. Există posibilitatea de a cumpăra seturi care includ mai multe bijuterii din același model, de la două până la patru piese: brățară, cercei, colier, inel. Pentru a evita aspectul de supraîncărcare, optați pentru purtarea a maxim două piese deodată și care preferabil să fie puse pe zone ale corpului situate la o oarecare distanță; această dispunere va ,,obliga” pe cel care vă privește ca inconștient să întârzie mai mult cu privirea până procesează cele două elemente care se asorteză, sporind efectul de subtilitate. De asemenea, este bine să evitați, de pildă, accesorizarea inelelor cu brățari din același model, sau a colierului cu cerceii din același set (decât dacă purtați o rochie simplă de seară, de o singură culoare și doriți ca atenția să fie pe felul cum v-ați machiat, pe coafură și pe zona feței). Un efect și mai interesant, mai ales pentru ținutele de seară, îl are accesorizarea unui colier cu o brățară din același set, ambele cu design mai complex, la care puteți adăuga cercei din același material, dar cu model ușor diferit și foarte discret. Ca și culori și materiale, colierul și brățara trebuie să fie, bineînțeles, de același fel.

În schimb, ținutele casual vă permit o libertate mai mare de asortare – astfel puteți da frâu liber imaginației și experimentului în mai mare măsură.